De Voorstelling
Play
Het smaakverhaal van

Marijke

Als ik een oliebollenkraam zie moet ik altijd aan mijn moeder denken.

Als ik een oliebollenkraam zie

Marijke komt uit een heel groot gezin, met maar liefst vier zusjes en vier broers. Vroeger aten zij bijna altijd aardappelen, groente, vlees en sla. Dat at iedereen toen. Maar nu zijn er veel meer mogelijkheden: Indonesisch, Grieks, Surinaams, Marokkaans. Er is veel meer variatie.

Als Marijke een oliebollenkraam ziet dan moet ze altijd aan haar moeder denken. Op oudejaarsavond bakte zij emmers en schalen vol oliebollen, want ze was bang dat er te weinig zouden zijn. Toen leek het onzin om er zo veel te bakken, maar toch denkt Marijke er elk jaar weer aan terug.

Recept voor de oliebollen van Marijke
1 liter arachideolie (om te frituren)
500 g zelfrijzend bakmeel
1 tl zout
500 ml karnemelk
100 g rozijnen
1 el poedersuiker

Verhit de olie in een pan tot 180 °C.
Doe ondertussen het bakmeel, zout en de karnemelk in een kom en mix tot een beslag.
Meng de rozijnen erdoor.
Schep met twee lepels bolletjes beslag in de olie en bak in ca. 7 min. goudbruin en gaar.
Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met poedersuiker.

Stap 1 van 2

50%

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.