De Voorstelling
Play
Het smaakverhaal van

Hakan

Avondeten is het moment waarop de vijf draden waar mijn gezin uit bestaat samen een knoop maken.

Avondeten is met je gezin een knoop maken

Hakan komt uit Turkije en woont al 20 jaar in Nederland. Hij is de oudste van drie broers en een zusje. Zijn vader had een restaurant in Turkije, waar ze vaak met alle kinderen langs kwamen om te helpen. Toen Hakan echter 13 jaar oud was, overleed zijn vader. Hierdoor werd zijn moeder heel stil en verdween de gezelligheid in huis. Totdat oma bij hen kwam wonen. Zij bracht weer liefde in het gezin. De oma van Hakan had een speciaal recept dat niemand lekker vond, maar toch at iedereen het op.

Recept voor de misket köfte van Hakan
Gehakt:
1 kilo lamsgehakt
1 bakje gedroogd broodkruim
2 eieren
1/2 bos peterselie
1 ui (fijngesneden)
1/2 eetlepel zwarte peper
snufje zout
beetje paneermeel

Saus:
2 uien
4 groene pepers
2 wortels
1 teentje knoflook
krieltjes
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel suiker

Kneed het gehakt, de broodkruim, de eieren, peterselie en ui tot een mengsel.
Leg het 1 uur afgedekt in de koelkast om te rusten.
Pak een ovenschaal en strooi er paneermeel in.
Haal het gehakt uit de koelkast en rol kleine balletjes (knikkers).
Haal de balletjes door het paneermeel in de ovenschaal.
Doe de schotel voor 30 à 45 minuten in de oven op 220 graden.

Stap 1 van 2

50%

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.