De Voorstelling
Play
Het smaakverhaal van

Izzy

In Nederland is de geur heel koud. Heel anders dan in Sierra Leone, waar weinig infrastructuur is en veel stof.

Izzy

Izzy komt uit Sierra Leone. Nu werkt hij in het Wereldhuis. Hij leidt daar veel activiteiten, maar het liefste is hij aan het koken. In het Wereldhuis wordt geprobeerd om mensen zonder papieren weer terug in het systeem te krijgen.

In Nederland is de geur heel koud. Heel anders dan in Sierra Leone, waar weinig infrastructuur is en veel stof. Er wordt veel gekookt met okra. Okrasaus is het favoriete recept van de vader van Izzy.

Recept voor de okrasaus van Izzy
500 gram krabpoten
500 gram okra’s
100 gram gedroogde garnalen
1 tl garnalenpoeder (trassie)
1 tl gemberpoeder
1 gerookte makreel
peper
zout

Was de krabpoten en kook ze ongeveer 5 minuten in ruim kokend water. Haal de poten met een schuimspaan uit het water en zet ze apart.
Maak de okra’s schoon door het kapje eraf te snijden en ze te wassen. Snijd de okra’s in smalle plakjes. Neem dezelfde pan met water waar de krabpoten in gekookt zijn en kook de okra’s in ongeveer 8 minuten gaar.
Voeg de gedroogde garnalen, garnalenpoeder, gemberpoeder, peper en zout en de schoongemaakte makreel in stukjes toe en laat nog 8 minuten pruttelen.
Serveer deze saus met fufu of rijst.

©© Amstel 2020

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.