De Voorstelling
Play
Het smaakverhaal van

Mike

Bij de nachtopvang deed ik altijd Maggie over het eten om er nog een beetje smaak aan te geven.

Spaghetti-pruiken maken

Mike raakte op zijn 21e zijn baan kwijt en werd vervolgens dakloos. Voor wat te eten kon hij bij zijn ouders terecht en bij de nachtopvang. Daar bij de nachtopvang deed hij altijd Maggie over zijn vlees, groente en rijst om er nog iets van smaak aan te geven. Mike is er goed in geworden om het hongergevoel te onderdrukken.

Het casino in Den Haag is een vertrouwde plek voor hem. Daar hebben ze regelmatig een openbaar buffet en een open bar, dus daar ging Mike regelmatig naar toe met een vriend.

Recept voor de spaghetti van Mike
300 g spaghetti
1 el zout

Breng een grote (pasta)pan met ruim water aan de kook. Gebruik minimaal 1 liter water per 100 g pasta. Als pasta in ruim water wordt gekookt, helpt dat te voorkomen dat hij gaat plakken. Olie toevoegen is niet nodig.
Voeg, als het water kookt, royaal zout toe (minimaal 1 el) en doe de spaghetti in het kokende water.
Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat. Zo voorkom je dat de spaghetti in bosjes aan elkaar blijft plakken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’ (Italiaans voor ‘beetgaar’).
Giet de spaghetti af.

Stap 1 van 2

©© Amstel 2020

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.