De Voorstelling
Play
Het smaakverhaal van

Rajani

Koken is een soort therapie voor mij. Mijn verdriet, mijn boosheid, mijn blijheid; alles kan ik kwijt in het koken.

Voor de liefde ben ik naar Nederland gekomen

“Koken is een soort therapie voor mij. Mijn verdriet, mijn boosheid, mijn blijheid; alles kan ik kwijt in het koken.”

Recept voor uien bajje/pakodas van Rajani
Dit is één van de favoriete Indiase voorgerechten geserveerd met tomatenketchup of chutney.

3 grote uien fijngesneden (julienne)
1-2 chilipeper fijngesneden
1 theelepel geplette korianderzaadjes
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kurkuma/turmeric/geelwortel poeder
1/4 theelepel asafetida/hing (verkrijgbaar in Indiase winkels)
1 kopje kikkererwtenmeel/besan/gram flour
snufje zout

Meng de uien en het zout goed tot het zacht is.
Voeg alle ingrediënten toe en meng het goed.
Maak balletjes van het beslag.
Verhit zonnebloemolie en frituur de klein platte ballen goudbruin.
Goed uitlekken op keukenpapier en serveer met tomatenketchup.

In Den Haag heeft Rajani haar eigen huiskamerrestaurant. Wil je een keertje haar eigen bajji proeven? Kijk dan hier voor meer info of om een afspraak te maken: https://www.facebook.com/RajaniNambiarsSouthIndianKitchen/

Stap 1 van 2

50%

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.