“Koken is een soort therapie voor mij. Mijn verdriet, mijn boosheid, mijn blijheid; alles kan ik kwijt in het koken.”
Recept voor uien bajje/pakodas van Rajani
Dit is één van de favoriete Indiase voorgerechten geserveerd met tomatenketchup of chutney.
3 grote uien fijngesneden (julienne)
1-2 chilipeper fijngesneden
1 theelepel geplette korianderzaadjes
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel kurkuma/turmeric/geelwortel poeder
1/4 theelepel asafetida/hing (verkrijgbaar in Indiase winkels)
1 kopje kikkererwtenmeel/besan/gram flour
snufje zout
Meng de uien en het zout goed tot het zacht is.
Voeg alle ingrediënten toe en meng het goed.
Maak balletjes van het beslag.
Verhit zonnebloemolie en frituur de klein platte ballen goudbruin.
Goed uitlekken op keukenpapier en serveer met tomatenketchup.
In Den Haag heeft Rajani haar eigen huiskamerrestaurant. Wil je een keertje haar eigen bajji proeven? Kijk dan hier voor meer info of om een afspraak te maken: https://www.facebook.com/RajaniNambiarsSouthIndianKitchen/