De Voorstelling

Smaakverhalen

 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Altijd als ik een frikandel zie, voel ik een enorme aantrekkingskracht. Ook al ben ik al zo’n 20 jaar vegetariër. Ik was een jaar of 8 toen ik voor het eerst overwoog te stoppen met vlees. Ik zat achterop de fiets bij mijn moeder en ik vroeg haar ‘zit er vlees in een frikandel?’. Ze …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Thuis smaakt naar aardappels. Moeders die altijd weer de vraag stelt: wat wil je eten? en nog steeds hard kan lachen als het antwoordt altijd weer, keer op keer, aardappels is. Het liefst overgoten met jus en wellicht wat home made appelmoes. Alles door elkaar heen prakken en oefenen voor later (zoals wij dat thuis …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Thuis van vroeger? Thee als we uit school kwamen, niet alleen voor mij, maar voor al mijn vrienden. Zoete smaakjes: aardbeien, karamel en rooibos met veel suiker (want stiekem hadden we geblowd). Boterhammen met gesmolten kaas en curry. Als avondeten stamppot met sambal, gado gado, orak arik (in alle variaties, mijn moeder is de koningin …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Iedere dag, stipt om zes uur eten. Geur van gebakken boter. Geruite tafelkleden en boerenbond servies. Wat je opschept moet je opeten. Hollandse nasi, met een gebakken eitje en augurkjes, een keer per week. Wee-e lucht van bruin gekookte tuinbonen met vette spek. Kapucijners met ‘Zeeuws meisje stroop’. Gekookte aardappels, vlees, groente, appelmoes (of rabarber) …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn huis smaakt naar vers geplukte radijsjes met het zand nog aan de wortels, naar boerenkool die in bloei staat, op een bedje van wild woekerende Oost-Indische kers.

Lees meer

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.