De Voorstelling

Smaalverhaal van

Mirjam Ghijssels

Hele smaakverhaal

Mijn thuis ruikt naar, na het douchen snel op schoot bij papa en in zijn armen en ruiken dat hij toch echt naar een vos ruikt. Mijn huis ruikt naar, appeltaart en heerlijk gemaakte pudding, ananas pudding en sneeuwpudding, of rijspudding met geglazuurde peertjes. Of aan het einde van de maand, als het geld bijna op was en nadat we de vorige avond gerst met stroop hadden gegeten (bah), mochten we patat met kroketjes, want de zilvervloot kwam binnen, oftewel het salaris. Mijn vader kreeg dan zijn pantoffels aangereikt als grapje en wij mochten dan patat met een kroketje halen als avondeten. Mijn huis ruikt naar gezelligheid, lachen, warmte en mensen en discussies. En ’s ochtends het brood in de thee soppen, heerlijk. Emoties en geuren horen bij elkaar.

Mijn huis ruikt naar gezelligheid, lachen, warmte en mensen en discussies.

Stap 1 van 2

50%
 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Mijn moeder was er vaak niet en als ik mijn broertje honger hadden…

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Vanaf mijn 9de kook ik al. Tuurde ik al langs de rok van mijn moeder naar de pannen. Ik werd altijd weggestuurd omdat het gevaarlijk was. In die tijd werd er in Suriname gekookt met gasbommen (zo werden gasflessen daar genoemd). Er werd buiten gekookt. Wij hadden het goed vroeger. We hadden twee bedienden maar …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn huis smaakt naar vers geplukte radijsjes met het zand nog aan de wortels, naar boerenkool die in bloei staat, op een bedje van wild woekerende Oost-Indische kers.

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis, toen mijn moeder nog leefde, smaakt naar volkoren pannenkoeken, chocopasta op basis van honing, levertraanpillen, linksgedraaide (of rechts?) yoghurt en havermoutpap. Mijn thuis met alleen m’n vader smaakt naar biefstuk met friet en chinees.

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Alles geplukt uit een wilde maar fantastische moestuin. Groene verse kruiden. Dille. Vis die zwemt in boter en wijn, zelf gevangen door de schoffie-buurjongetjes. Altijd alles knapperig. Knisperend en vers. En toch goedkoop. En kilo’s en kilo’s vers fruit: kersen, appels, peren….

Lees meer

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.