De Voorstelling

Smaalverhaal van

Marjet Röling

Hele smaakverhaal

Iedere dag, stipt om zes uur eten. Geur van gebakken boter. Geruite tafelkleden en boerenbond servies. Wat je opschept moet je opeten. Hollandse nasi, met een gebakken eitje en augurkjes, een keer per week. Wee-e lucht van bruin gekookte tuinbonen met vette spek. Kapucijners met ‘Zeeuws meisje stroop’. Gekookte aardappels, vlees, groente, appelmoes (of rabarber) en altijd soep vooraf. En vla toe. Of mierzoete pudding van Dr Oetker met toefjes slagroom. Bloemkool met een papje en nootmuskaat. Boontjes met witte peper en een klontje boter. Op vrijdag alle soeprestjes in een pan. Een keer per week vis. Maar vooral vlees, veel vlees, gehaktballen en draadjesvlees, biefstuk en gepaneerde schnitzels… Alles gebraden in roomboter.

Mijn thuis ruikt naar gebakken boter

Stap 1 van 2

50%
 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Altijd als ik een frikandel zie, voel ik een enorme aantrekkingskracht. Ook al ben ik al zo’n 20 jaar vegetariër. Ik was een jaar of 8 toen ik voor het eerst overwoog te stoppen met vlees. Ik zat achterop de fiets bij mijn moeder en ik vroeg haar ‘zit er vlees in een frikandel?’. Ze …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Thuis smaakt naar aardappels. Moeders die altijd weer de vraag stelt: wat wil je eten? en nog steeds hard kan lachen als het antwoordt altijd weer, keer op keer, aardappels is. Het liefst overgoten met jus en wellicht wat home made appelmoes. Alles door elkaar heen prakken en oefenen voor later (zoals wij dat thuis …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Thuis betekent vriendinnen, straten, buren, muren en moeder is… jouw tijden als kind en liefde … en herinnering van jouw vader en bangheid van de oorlog… Dit is mijn gevoel als ik thuis ben.. alles loopt mee…..

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Er was altijd een kerrie lucht aanwezig. Natuurlijk was er zo nu en dan vaker feest en toen kwam De trassi (smelly garnalen pasta) op tafel. Alhoewel we altijd Surinaamse Hindi platen (ik noem het nog steeds roti) hebben gegeten kunnen we tot op de dag van vandaag erg genieten van aardappelen, groeten en sausje. …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Na mijn elfde, toen we verhuisden naar de Vogelwijk en mijn moeder ziek werd, smaakte thuis naar verantwoorde maaltijden bereid door gezinsverzorgsters

Lees meer

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.