De Voorstelling

Smaalverhaal van

André Coku

Hele smaakverhaal

Ik ben André 49 jaar uit zuidoost Europa. Mijn thuis smaakt mediterraans. Allemaal vers en met lekkere wijn.

Ik ben een wereldburger, maar al 30 jaar woon ik in Nederland afgewisseld met Italië vanwege mijn zoon die daar woont. Een tijd waar de zussen en moeders kookten en de jongens en mannen aten. Oh maar wat wilde ik graag ook groenten snijden en bakken. Soms strooide ik nog wat kruiden in de pan om het smakelijker te maken. Stiekem want mijn zussen mochten het niet zien. Misschien houd ik daarom nu zo ontzettend van koken omdat het een verlangen was die ik als kind al had.

De aard van het zelf is en kunst de man mist de interne instinctieve regel om zijn leven in de natuur te lijden ons instinct is zeer beperkt in vergelijking met de dieren wij hebben als bron de technieken voor veel dingen ontwikkeld Ik ben altijd gepassioneerd en fantasierijk geweest om te koken sinds ik de techniek heb geleerd die me veel heeft geholpen om smakelijke gerechten te bereiden. Ik heb gewerkt in overige verschillende keukens restaurants toevallig vond ik mezelf op deze reis door de kok als vrijwilliger te doen en ben ik gelukkiger dan ooit. Ik kok sinds 10 maanden elke donderdag voor het drugspastorat met 65 euro kook ik met mijn hart voor liefst 60-70 mensen. Ik struin de supermarkten en markten af voor alles wat op dat moment in de aanbieding is om voor zo weinig mogelijk zo lekker mogelijk te koken. De beloning die ik krijg is waard de complimenten van mensen die daar eten heeft mij en betere man gemaakt. Eens had de man meer sociale relaties dan materiële goederen en was waarschijnlijk gelukkiger dan wij nu… Ik ben ook ik ben blij en gelukkig dat jullie als journalisten bereid zijn mijn verhaal te verspreiden van jullie erkenning wordt mijn identiteit geboren. Heel erg bedankt dit was mijn verhaal. En dit is mijn samenvatting. Tot volgende keer aan tafel. Groetjes André

Mijn thuis smaakt Mediteraans. Frutti di Mare. Allemaal vers en met lekkere wijn.

Stap 1 van 2

 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Na mijn elfde, toen we verhuisden naar de Vogelwijk en mijn moeder ziek werd, smaakte thuis naar verantwoorde maaltijden bereid door gezinsverzorgsters

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis smaakt naar TIP TOP Witbrood met Blue Band en bruine suiker …opgebakken macaroni…en op een of andere manier smaakt het ook naar lang wachten of er nog iets gebeurd!

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Als ik aan de geur van mijn kindertijd denk dan ruik ik heerlijk Afrikaans eten en de stank van de jongens die terugkwamen van het jagen.

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis ruikt naar, na het douchen snel op schoot bij papa en in zijn armen en ruiken dat hij toch echt naar een vos ruikt. Mijn huis ruikt naar, appeltaart en heerlijk gemaakte pudding, ananas pudding en sneeuwpudding, of rijspudding met geglazuurde peertjes. Of aan het einde van de maand, als het geld bijna …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn huis smaakt naar vers geplukte radijsjes met het zand nog aan de wortels, naar boerenkool die in bloei staat, op een bedje van wild woekerende Oost-Indische kers.

Lees meer

©© Amstel 2020

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.