De Voorstelling

Smaalverhaal van

Bintou Damphna Bojang

Hele smaakverhaal

Ik woon nu drie jaar in Nederland. In Gambia ben ik opgeleid tot basisschool juf. Ook na school kwamen er kinderen mee naar huis om huiswerk te maken. Veel mensen om me heen, dan voel ik me thuis. Toen ik klein was verbouwde mijn moeder het land en kookte voor de hele familie. Anders dan hier. Hier eet je met je gezin. In mijn moederland komt dat nooit voor.

Als ik aan de geur van mijn kindertijd denk dan ruik ik heerlijk Afrikaans eten en de stank van de jongens die terugkwamen van het jagen. Zij stonken!! En moesten eerst douchen voor het eten. Nu woon ik in Amsterdam met mijn dochter van 11 en mijn zoon van 16. Ik kook graag samen. Ik heb een Nederlandse vriendin die mij de Nederlandse keuken leert en ik haar mijn keuken. Stampot vind ik heel lekker. Mijn dochter neemt vaak vriendinnen mee. Hoe meer mensen hoe beter. Als ik alleen ben, ga ik naar buiten. Alleen thuis zijn is niet thuis. Met mensen zijn, dat is thuis.

Mijn thuis smaakt naar Afrikaans eten. Naar Domoda en Foufou en heel veel mensen om dat mee te delen.

Stap 1 van 2

 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis smaakt naar betuttelende broers en zussen, als jongste zijnde had ik 7 vaders en 4 moeders, ze zijn dat altijd blijven doen. Verder elke dag naar de kerk, soms zelfs 2x, het rozenhoedje bidden na het eten op je knieën achter je stoel, ginnegappen naar elkaar. Als ik stout was, en dat was …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Ik ben André 49 jaar uit zuidoost Europa. Mijn thuis smaakt mediterraans. Allemaal vers en met lekkere wijn. Ik ben een wereldburger, maar al 30 jaar woon ik in Nederland afgewisseld met Italië vanwege mijn zoon die daar woont. Een tijd waar de zussen en moeders kookten en de jongens en mannen aten. Oh maar …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis ruikt naar, na het douchen snel op schoot bij papa en in zijn armen en ruiken dat hij toch echt naar een vos ruikt. Mijn huis ruikt naar, appeltaart en heerlijk gemaakte pudding, ananas pudding en sneeuwpudding, of rijspudding met geglazuurde peertjes. Of aan het einde van de maand, als het geld bijna …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Er was altijd een kerrie lucht aanwezig. Natuurlijk was er zo nu en dan vaker feest en toen kwam De trassi (smelly garnalen pasta) op tafel. Alhoewel we altijd Surinaamse Hindi platen (ik noem het nog steeds roti) hebben gegeten kunnen we tot op de dag van vandaag erg genieten van aardappelen, groeten en sausje. …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn moeder was er vaak niet en als ik mijn broertje honger hadden…

Lees meer

©© Amstel 2020

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.