De Voorstelling

Smaalverhaal van

Bintou Damphna Bojang

Hele smaakverhaal

Ik woon nu drie jaar in Nederland. In Gambia ben ik opgeleid tot basisschool juf. Ook na school kwamen er kinderen mee naar huis om huiswerk te maken. Veel mensen om me heen, dan voel ik me thuis. Toen ik klein was verbouwde mijn moeder het land en kookte voor de hele familie. Anders dan hier. Hier eet je met je gezin. In mijn moederland komt dat nooit voor.

Als ik aan de geur van mijn kindertijd denk dan ruik ik heerlijk Afrikaans eten en de stank van de jongens die terugkwamen van het jagen. Zij stonken!! En moesten eerst douchen voor het eten. Nu woon ik in Amsterdam met mijn dochter van 11 en mijn zoon van 16. Ik kook graag samen. Ik heb een Nederlandse vriendin die mij de Nederlandse keuken leert en ik haar mijn keuken. Stampot vind ik heel lekker. Mijn dochter neemt vaak vriendinnen mee. Hoe meer mensen hoe beter. Als ik alleen ben, ga ik naar buiten. Alleen thuis zijn is niet thuis. Met mensen zijn, dat is thuis.

Mijn thuis smaakt naar Afrikaans eten. Naar Domoda en Foufou en heel veel mensen om dat mee te delen.

Stap 1 van 2

50%
 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Na mijn elfde, toen we verhuisden naar de Vogelwijk en mijn moeder ziek werd, smaakte thuis naar verantwoorde maaltijden bereid door gezinsverzorgsters

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis, toen mijn moeder nog leefde, smaakt naar volkoren pannenkoeken, chocopasta op basis van honing, levertraanpillen, linksgedraaide (of rechts?) yoghurt en havermoutpap. Mijn thuis met alleen m’n vader smaakt naar biefstuk met friet en chinees.

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn moeder was er vaak niet en als ik mijn broertje honger hadden…

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Iedere dag, stipt om zes uur eten. Geur van gebakken boter. Geruite tafelkleden en boerenbond servies. Wat je opschept moet je opeten. Hollandse nasi, met een gebakken eitje en augurkjes, een keer per week. Wee-e lucht van bruin gekookte tuinbonen met vette spek. Kapucijners met ‘Zeeuws meisje stroop’. Gekookte aardappels, vlees, groente, appelmoes (of rabarber) …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Alles geplukt uit een wilde maar fantastische moestuin. Groene verse kruiden. Dille. Vis die zwemt in boter en wijn, zelf gevangen door de schoffie-buurjongetjes. Altijd alles knapperig. Knisperend en vers. En toch goedkoop. En kilo’s en kilo’s vers fruit: kersen, appels, peren….

Lees meer

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.