De Voorstelling

Smaalverhaal van

Roel Goudsmit

Hele smaakverhaal

Mijn thuis smaakt ‘ s ochtends naar Brinta terwijl ik Bambix wil! ‘ S avonds naar spaghetti bolo of lever of Brussels lof. Op vrijdag smaakt t naar al t voorgaande maar dan door elkaar.

Mijn thuis smaakt naar Brinta

Stap 1 van 2

 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Alles geplukt uit een wilde maar fantastische moestuin. Groene verse kruiden. Dille. Vis die zwemt in boter en wijn, zelf gevangen door de schoffie-buurjongetjes. Altijd alles knapperig. Knisperend en vers. En toch goedkoop. En kilo’s en kilo’s vers fruit: kersen, appels, peren….

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn moeder was er vaak niet en als ik mijn broertje honger hadden…

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Vanaf mijn 9de kook ik al. Tuurde ik al langs de rok van mijn moeder naar de pannen. Ik werd altijd weggestuurd omdat het gevaarlijk was. In die tijd werd er in Suriname gekookt met gasbommen (zo werden gasflessen daar genoemd). Er werd buiten gekookt. Wij hadden het goed vroeger. We hadden twee bedienden maar …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Altijd als ik een frikandel zie, voel ik een enorme aantrekkingskracht. Ook al ben ik al zo’n 20 jaar vegetariër. Ik was een jaar of 8 toen ik voor het eerst overwoog te stoppen met vlees. Ik zat achterop de fiets bij mijn moeder en ik vroeg haar ‘zit er vlees in een frikandel?’. Ze …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Thuis van vroeger? Thee als we uit school kwamen, niet alleen voor mij, maar voor al mijn vrienden. Zoete smaakjes: aardbeien, karamel en rooibos met veel suiker (want stiekem hadden we geblowd). Boterhammen met gesmolten kaas en curry. Als avondeten stamppot met sambal, gado gado, orak arik (in alle variaties, mijn moeder is de koningin …

Lees meer

©© Amstel 2020

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.