De Voorstelling

Smaalverhaal van

John Palman

Hele smaakverhaal

Vanaf mijn 9de kook ik al. Tuurde ik al langs de rok van mijn moeder naar de pannen. Ik werd altijd weggestuurd omdat het gevaarlijk was. In die tijd werd er in Suriname gekookt met gasbommen (zo werden gasflessen daar genoemd). Er werd buiten gekookt. Wij hadden het goed vroeger. We hadden twee bedienden maar koken dat mochten ze niet. Dat deed mijn moeder zelf. Ik kan mij niet meer herinneren wat ik als eerste kookte maar als ik denk aan hoe thuis smaakt dan denk ik aan bruine bonen met zoutvlees. Heerlijk. Ook moet ik denken aan havermout. Elke ochtend en ik vond het vreselijk. Zo half droog geworden en een hard laagje. En walvisolie. Dat was toen. Iedere dag een lepel. En oudennieuw smaakt naar Pindasoep.
Koken heb ik mijn hele leven gedaan. Ik ben zes keer getrouwd geweest en heb ik totaal elf kinderen en 3 adoptiekinderen. Mijn jongste is 13 en samen met haar en haar moeder (een Chinees Surinaamse) woon ik op IJburg. Ik ben gepensioneerd maar kook elke woensdag en vrijdag voor wie zich maar aanmeldt bij ‘Sociaal koken op IJburg’. Ook kook ik standaard twee keer in de week voor een Chinese man in de buurt die zelf niet meer kan koken en voor een vrouw die …
Mijn levensmotto is ‘wat je door je voordeur weggeeft, komt door je raam weer naar binnen gevlogen’.

Mijn thuis smaakt naar bruine bonen, en naar meer. Als je het zelf maakt is het lekkerder, en hygiënischer…

Stap 1 van 2

50%
 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Thuis betekent vriendinnen, straten, buren, muren en moeder is… jouw tijden als kind en liefde … en herinnering van jouw vader en bangheid van de oorlog… Dit is mijn gevoel als ik thuis ben.. alles loopt mee…..

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis, toen mijn moeder nog leefde, smaakt naar volkoren pannenkoeken, chocopasta op basis van honing, levertraanpillen, linksgedraaide (of rechts?) yoghurt en havermoutpap. Mijn thuis met alleen m’n vader smaakt naar biefstuk met friet en chinees.

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Na mijn elfde, toen we verhuisden naar de Vogelwijk en mijn moeder ziek werd, smaakte thuis naar verantwoorde maaltijden bereid door gezinsverzorgsters

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis smaakt naar oude boterhammen met pindakaas.

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis smaakt naar TIP TOP Witbrood met Blue Band en bruine suiker …opgebakken macaroni…en op een of andere manier smaakt het ook naar lang wachten of er nog iets gebeurd!

Lees meer

©© Amstel 2019

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.