De Voorstelling

Smaalverhaal van

Joya Bhikkie de Bock

Hele smaakverhaal

Thuis smaakt naar aardappels. Moeders die altijd weer de vraag stelt: wat wil je eten? en nog steeds hard kan lachen als het antwoordt altijd weer, keer op keer, aardappels is. Het liefst overgoten met jus en wellicht wat home made appelmoes. Alles door elkaar heen prakken en oefenen voor later (zoals wij dat thuis zeggen) als je geen gebitje meer heb.

Mijn thuis smaakt naar prakken

Stap 1 van 2

50%
 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis ruikt naar, na het douchen snel op schoot bij papa en in zijn armen en ruiken dat hij toch echt naar een vos ruikt. Mijn huis ruikt naar, appeltaart en heerlijk gemaakte pudding, ananas pudding en sneeuwpudding, of rijspudding met geglazuurde peertjes. Of aan het einde van de maand, als het geld bijna …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Er was altijd een kerrie lucht aanwezig. Natuurlijk was er zo nu en dan vaker feest en toen kwam De trassi (smelly garnalen pasta) op tafel. Alhoewel we altijd Surinaamse Hindi platen (ik noem het nog steeds roti) hebben gegeten kunnen we tot op de dag van vandaag erg genieten van aardappelen, groeten en sausje. …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis smaakt naar betuttelende broers en zussen, als jongste zijnde had ik 7 vaders en 4 moeders, ze zijn dat altijd blijven doen. Verder elke dag naar de kerk, soms zelfs 2x, het rozenhoedje bidden na het eten op je knieën achter je stoel, ginnegappen naar elkaar. Als ik stout was, en dat was …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Iedere dag, stipt om zes uur eten. Geur van gebakken boter. Geruite tafelkleden en boerenbond servies. Wat je opschept moet je opeten. Hollandse nasi, met een gebakken eitje en augurkjes, een keer per week. Wee-e lucht van bruin gekookte tuinbonen met vette spek. Kapucijners met ‘Zeeuws meisje stroop’. Gekookte aardappels, vlees, groente, appelmoes (of rabarber) …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Ik ben André 49 jaar uit zuidoost Europa. Mijn thuis smaakt mediterraans. Allemaal vers en met lekkere wijn. Ik ben een wereldburger, maar al 30 jaar woon ik in Nederland afgewisseld met Italië vanwege mijn zoon die daar woont. Een tijd waar de zussen en moeders kookten en de jongens en mannen aten. Oh maar …

Lees meer

©© Amstel 2020

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.