De Voorstelling

Smaalverhaal van

Freya Ligtenberg

Hele smaakverhaal

Tot mijn elfde jaar woonden we in de Archipelbuurt woonden. Mijn thuis toen smaakte naar gebakken banaan, (pisang goreng) kroepoek, op elkaar gestapelde geurende pannetjes, Indisch eten van Het Verre Oosten en ’s morgens naar dikke havermoutpap. Af en toe smaakte de middag naar een kroket! Na mijn elfde, toen we verhuisden naar de Vogelwijk en mijn moeder ziek werd, smaakte thuis naar verantwoorde maaltijden bereid door gezinsverzorgsters en andijviestamppot met spekjes die mijn vader lekker kon maken. Af en toe een gebakken biefstukzwam met cantharellen als hij een wandeling had gemaakt in het bos…

Thuis smaakte naar verantwoorde maaltijden bereid door gezinsverzorgsters

Stap 1 van 2

 ?>

Ingezonden smaakverhalen

Mijn thuis smaakt naar...

Er was altijd een kerrie lucht aanwezig. Natuurlijk was er zo nu en dan vaker feest en toen kwam De trassi (smelly garnalen pasta) op tafel. Alhoewel we altijd Surinaamse Hindi platen (ik noem het nog steeds roti) hebben gegeten kunnen we tot op de dag van vandaag erg genieten van aardappelen, groeten en sausje. …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Iedere dag, stipt om zes uur eten. Geur van gebakken boter. Geruite tafelkleden en boerenbond servies. Wat je opschept moet je opeten. Hollandse nasi, met een gebakken eitje en augurkjes, een keer per week. Wee-e lucht van bruin gekookte tuinbonen met vette spek. Kapucijners met ‘Zeeuws meisje stroop’. Gekookte aardappels, vlees, groente, appelmoes (of rabarber) …

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn thuis smaakt naar macaroni met ham en kaas van mijn moeder. Ik heb het vaak zelf proberen te maken maar het smaakte altijd anders. Nooit zoals die van mijn moeder.

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Mijn moeder was er vaak niet en als ik mijn broertje honger hadden…

Lees meer
Mijn thuis smaakt naar...

Alles geplukt uit een wilde maar fantastische moestuin. Groene verse kruiden. Dille. Vis die zwemt in boter en wijn, zelf gevangen door de schoffie-buurjongetjes. Altijd alles knapperig. Knisperend en vers. En toch goedkoop. En kilo’s en kilo’s vers fruit: kersen, appels, peren….

Lees meer

©© Amstel 2020

De website van Aan Tafel! gebruikt cookies voor functionele en statistische doeleinden. Bij bezoek aan de website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.